Wandelen!

Wandelen!

We weten allemaal dat beweging hoort bij een gezonde leefstijl. Toch valt het vaak niet mee om je wandelschoenen aan te trekken en zomaar een uur te gaan wandelen.

Iedere dinsdag maakt Carolien van Rijn, van Lijn4Life met een aantal enthousiaste deelnemers, een wandeling vanuit Corpus Activum. Met Lijn4Life loop je in groepsverband. Deze wandelgroep is geschikt voor iedereen die graag (meer) in beweging wil komen of extra beweging kan gebruiken.

Wandelen biedt veel voordelen:

  • je wordt er fitter van
  • het is goed voor je conditie
  • het is goed voor je bloedsomloop
  • wandelen versterkt je spieren en je spierweefsel
  • daarnaast zorgt wandelen voor een betere stofwisseling
  • en ook niet onbelangrijk, het helpt je om afvallen te stimuleren

Op dinsdagochtend is het tempo perfect als je niet zo snel kan. De afstand die we lopen in een uur is meestal rond de 3km. 
Dus is jouw tempo niet zo hoog of kom je uit een herstelperiode en moet je het bewegen weer op gaan bouwen? Stap dan in bij de wandelgroep van Lijn4Life op dinsdagochtend bij Fysiotherapie Corpus Activum.

Ik, Carolien van Rijn, begeleider van de groep, loop nu zo’n 2 jaar met een klein groepje wandelaars. Zij zijn altijd erg enthousiast en voelen zich er goed bij, ook zij zouden het leuk vinden als er nieuwe wandelaars aan zouden sluiten.

Graag deel ik met jullie hun ervaringen:

  • Hallo, ik ben Trudy en heb nu bijna 3 jaar COPD. Naast 2x per week binnen sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut, wandel ik op dinsdagmorgen een uur met begeleiding van Carolien van LijnLife. Het is goed voor mijn longen, het verwijd mijn luchtwegen, mijn conditie gaat erop vooruit en ik krijg er meer energie van. Tevens is het heel gezellig. Ik hoop nog heel lang heerlijk te blijven wandelen.
  • Ik ben Ellen en via de fysio ben ik in contact gekomen met Carolien. Zij is de wandelcoach van Lijn4Life en begeleid de wandeling op dinsdagochtend. Het koste me wel wat moeite om mee te gaan wandelen, maar eenmaal over de streep is het leuk om te doen. We lopen niet snel vanwege onze beperking en houden rekening met elkaar. Daarbij is het gezond en gezellig. Moedig daarom ook anderen aan om zich aan te sluiten op de dinsdagochtend.

Als het je na het lezen van deze positieve reacties ook leuk lijkt om mee te wandelen, voor meer informatie kan je terecht bij de balie van Corpus Activum of bij Lijn4Life Gezond Gewicht Coach.

De 1e wandeling is altijd gratis en vrijblijvend.

Er wordt gewandeld op dinsdagochtend: van 9.00u tot 10.00u.

We starten vanaf Corpus Activum.

Groeten en graag tot ziens bij de wandeling, Carolien

Laatste berichten

Contact gegevens:

Baron de Coubertinlaan 31 B
2719 EN Zoetermeer
T: 079-3616246
F: 079-3620044

info@corpusactivum.nl
Fysiotherapie Corpus Activum Corpus Activum Facebook email Linked-in