Voorste Kruisbandrevalidatie

Voorste Kruisbandrevalidatie

De afgelopen maanden hebben we beelden van de revalidatie van Nadine getoond in onze blogs. Nadine is in september vorig jaar geopereerd aan haar knie; zij heeft een voorste kruisbandreconstructie ondergaan. Tijdens deze operatie wordt de gescheurde voorste kruisband vervangen door een pees van haar hamstring. Een aantal dagen na operatie startte haar revalidatie bij Fysiotherapie Corpus Activum.

Nu haar revalidatieperiode langzaam ten einde loopt, is het tijd voor een overzicht en spectaculaire update !

Eerste weken na operatie

Hier zie je de knie in de eerste week na operatie. Uiteraard is er nog pijn en zwelling; revalidatie zal deze eerste weken vooral gericht zijn op het volledig kunnen strekken van de knie, gewicht erop kunnen nemen, een correct looppatroon en spiercontrole. Sportfysiotherapeut Pedro Coelho begeleidt haar tijdens het revalidatieproces en tijdens haar eerste stappen zonder krukken.

      

 

Krachtoefeningen

De “squat” (kniebuigen) is één van de belangrijkste oefeningen in de revalidatie.

In de eerste fase zal deze heel gedoseerd worden uitgevoerd (laag gewicht, laag tempo en kleine bewegingen). Nadine heeft ook al voor de operatie bij ons getraind en kent dus de oefening al; training voor operatie is dan ook zeer aan te raden.

    

 

6 weken tot 3 maanden na operatie

Ruim zes weken na operatie, is de knie niet meer pijnlijk en is er geen zwelling. Nadine is dan toe aan rustige stap- en loopvormen. Deze loopvormen worden nog altijd uitgevoerd met een lage intensiteit. Ook snelle zijwaartse bewegingen en rotaties mag Nadine nog niet maken.

   

 

3 maanden tot 6 maanden na operatie

In deze periode worden kracht en snelheid geleidelijk opgebouwd en worden er tests afgenomen om de voortgang te bepalen. Langzamerhand mag Nadine al gaan denken aan een terugkeer op de turnvloer….

 

Terugkeer naar sport !

In de laatste periode wordt er toegewerkt naar de terugkeer in haar sport (turnen). Zo’n 8 maanden na operatie zal die terugkeer ook echt plaatsvinden…. Zie hier de spectaculaire beelden !

filmpje Nadine

 

Laatste berichten

Contact gegevens:

Baron de Coubertinlaan 31 B
2719 EN Zoetermeer
T: 079-3616246
F: 079-3620044

info@corpusactivum.nl
Fysiotherapie Corpus Activum Corpus Activum Facebook email Linked-in