Meer bewegen en spieren trainen!

Meer bewegen en spieren trainen!

De Gezondheidsraad heeft deze week richtlijnen voor bewegen gepubliceerd. “Bewegen is goed, meer bewegen is beter”, is waar het eigenlijk op neerkomt. Zeker het belang van het trainen van spieren wordt benadrukt.

Voldoende bewegen verkleint het risico op onder andere hart- en vaatziekten, diabetes en depressiviteit. Ook zijn er aanwijzingen dat de kans op borst- en darmkanker erdoor wordt verkleind, zo schrijft de raad.

Volwassenen en ouderen zouden minstens tweeënhalf uur per week matig- of zwaar intensief moeten bewegen, kinderen dagelijks een uur. Daar komt het advies van de bot- en spierversterkende oefeningen bij, plus een advies om veel stilzitten te voorkomen.  “Van weinig naar matig bewegen gaan geeft al gezondheidswinst,” zegt Eert Schoten van de Gezondheidsraad. Denk hierbij aan wat vaker wandelen, op de fiets of lopend naar je werk of wat vaker de trap nemen.

Op dit moment voldoet ongeveer 45% van de Nederlanders aan deze beweegnorm. Voor ouderen of mensen met een chronische aandoening is (meer) bewegen vaak lastig. Zij hebben vaker behoefte aan begeleiding.

Zie ook:

Fysiotraining bij Corpus Activum

Fysiotraining

Bron:

NOS

https://nos.nl/artikel/2189198-we-moeten-meer-bewegen-en-vooral-de-spieren-trainen.html

 

 

Geef een reactie

Laatste berichten

Contact gegevens:

Baron de Coubertinlaan 31 B
2719 EN Zoetermeer
T: 079-3616246
F: 079-3620044

info@corpusactivum.nl
Fysiotherapie Corpus Activum Corpus Activum Facebook email Linked-in