Verhaal van een trouwe cliënt

Het verhaal van een trouwe cliënt

Meneer Jan Jonker traint al ruim 12 ½  jaar bij Corpus Activum en vond het leuk om, ter gelegenheid daarvan, mee te werken aan een interview.

Hieronder leest u zijn verhaal:

Ik kwam in aanraking met Corpus Activum omdat onze oudste dochter Cystic Fibrosis (taaislijmziekte) had. Na een noodzakelijk en goedgeslaagde longtransplantatie ging haar conditie na verloop van tijd toch weer achteruit. Zij werd door Pascal behandeld om haar conditie zoveel mogelijk op peil te houden. Dat was soms bij haar aan huis en soms  in de praktijk.

Pascal was geen vreemde voor de familie, want wij kenden hem al omdat hij met onze kinderen op school had gezeten.

Mijn dochter en ik waren zeer tevreden over de aanpak van Corpus Activum.

(Helaas is mijn dochter bijna 13 jaar na de transplantatie overleden aan de gevolgen van de nare ziekte)

In 2006 stopte ik met werken bij het CBS, inmiddels had ik er 28 dienstjaren opzitten!

Statistisch gezien – dit was natuurlijk heel eenvoudig voor mij om te berekenen gezien mijn werk😉 – zou ik een grote kans maken op allerlei kwalen. Ik had nl. nooit gesport, door de omstandigheden thuis was het daar nooit van gekomen. Maar nu moest ik echt iets aan m’n lijf gaan doen!

Door mijn positieve ervaring met de begeleiding van onze dochter wilde ik graag bij Corpus Activum aan de slag.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik nam een sportabonnement en ging op een vaste avond aan de slag. Lidia (voormalig lid van het team)  heeft me het grootste gedeelte van de jaren begeleid en dat beviel me heel goed.

Individueel advies en wel met een min of meer vaste groep mensen sporten gaf een vertrouwd gevoel. Zo werd het een met het ander verenigd en speelde het sociale aspect ook nog een onverwachte rol. De flexibiliteit van Corpus Activum om, als het een keer niet uitkwam, een andere dag/avond in de week te komen was een pre!

Tot zover mijn ervaring met het sportabonnement, helaas heb ik ook gebruik moeten maken van de fysiotherapie bij Corpus Activum. Nu ja, ik ben heel blij met die mogelijkheid!

In 2009 kreeg ik darmkanker en was na deze operatie snel weer op de been door mijn goede conditie. Maar In juni 2010 werd ik voor de tweede maal aan dezelfde kwaal geopereerd. Daar traden zoveel complicaties op dat ik enkele malen op het randje van de dood kwam te liggen. Ditmaal duurde de revalidatie veel langer en werd ik meestal begeleid door Lidia en Pascal. Mede door de begeleiding van Corpus heb ik kunnen doorzetten en ben ik er weer helemaal bovenop gekomen.

Zodra het kon ben ik weer verder gaan sporten op mijn abonnement en ik probeer ongeveer 50 x per jaar te komen. Ik kan nog steeds met 2 koffers zonder steun de trap op! (En dat terwijl meneer inmiddels 75 jaar is!) Dit lukt omdat ik de oefeningen die ik meekrijg, integreer in mijn dagelijks leven.

Wij hopen dat we met meneer Jonker zijn 25-jarig jubileum bij ons kunnen vieren!

Laatste berichten

Contact gegevens:

Baron de Coubertinlaan 31 B
2719 EN Zoetermeer
T: 079-3616246
F: 079-3620044

info@corpusactivum.nl
Fysiotherapie Corpus Activum Corpus Activum Facebook email Linked-in