Fysiotherapie bij Hoofdpijn

Fysiotherapie bij Hoofdpijn

Inleiding

Hoofdpijn is een veel voorkomende klacht. Spanningshoofdpijn en migraine zijn de meest voorkomende  hoofdpijnen. Deze vormen noemen we ‘primair’. De (orofaciaal) fysiotherapeut kan een belangrijke rol in spelen bij het beoordelen en behandelen van deze klachten.

Cervicogene hoofdpijn ,vanuit de nek, en hoofdpijn t.g.v. kaakklachten noemen we ‘secundair’. Beide zijn  hoofdpijnen o.b.v. spierspanning en daardoor goed te behandelen door de (orofaciaal) fysiotherapeut.

Behandeling bij Corpus Activum

De behandeling van deze klachten start altijd met een uitgebreide intake. Hierin kunt u uw klachten bespreken met uw fysiotherapeut en zal deze specifieke vragen aan u stellen. Daarna volgt een fysiek onderzoek met eventuele aanvullende metingen en tests. Naar aanleiding hiervan wordt met u het voorgestelde behandeltraject besproken. De intake en behandeling vinden plaats bij onze orofaciaal en/of manueel therapeut. Wij geloven juist bij deze klachten in het samenwerken tussen deze specialismen.

Door wie?

Hedwig van der Meer is orofaciaal fysiotherapeut, zij richt zich met name op het behandelen van mensen met kaakklachten, klachten aan het aangezicht, nek, hals en hoofd. Hedwig is eveneens wetenschapper en doet op dit moment promotieonderzoek naar de relatie tussen kaakklachten en hoofdpijn. Ook geeft zij les over dit onderwerp aan studenten, collega fysiotherapeuten en tandartsen. Hedwig staat ‘aan het hoofd’ van dit traject.

Patrick Pasman is Master Manueel Therapeut en richt zich binnen de beoordeling en behandeling met name op de functie van de nek en rug.

Zoals gezegd, geloven wij in de onderlinge samenwerking tussen onze fysiotherapeuten, juist bij deze klachten. Indien nodig kunnen wij ten behoeve van uw herstel dry needling (bij aanhoudende spierspanning) en bedrijfsfysiotherapie inzetten. Onze bedrijfsfysiotherapeut zal dan met u kunnen kijken naar uw werkhouding, maar ook met u in gesprek gaan over bijvoorbeeld werkdruk en ontspanning.

Waarom bij Corpus Activum?

  • Beoordeling en behandeling van uw klachten door gespecialiseerd Orofaciaal therapeut
  • Effectieve behandeling door nauwe samenwerking met o.a. Manueel Therapeut
  • Behandeling op basis van meest recente wetenschap

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken? Neem contact met ons op op 079-3616246 of per mail: info@corpusactivum.nl

 

 

 

Laatste berichten

Contact gegevens:

Baron de Coubertinlaan 31 B
2719 EN Zoetermeer
T: 079-3616246
F: 079-3620044

info@corpusactivum.nl
Fysiotherapie Corpus Activum Corpus Activum Facebook email Linked-in