Dirk aan de studie

Dirk aan de studie

Onze Dirk is afgelopen september begonnen met de opleiding Psychosomatische Fysiotherapie.

Dit is een 3-jarige opleiding die zich richt op het herkennen en beïnvloeden van de samenhang tussen psychische en lichamelijke klachten in relatie met psychosociale problemen.

De psychosomatisch fysiotherapeut begeleidt bij het herstellen van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning en tussen belasting en belastbaarheid. Hij betrekt de lichamelijke, psychologische en sociale aspecten bij de behandeling, waaronder leef- en werkomstandigheden. De psychosomatische fysiotherapeut werkt, indien nodig, nauw samen met andere deskundigen zoals arts of specialist, psycholoog of bedrijfsarts

Waarom wilde Dirk deze specialisatie eigenlijk doen?

“Ik ben geïnteresseerd in de behandeling van klachten die met spanning of stress te maken hebben en in het behandelen van onbegrepen lichamelijke klachten. De samenhang tussen lichamelijke klachten en psychische overbelasting is vaak niet helemaal duidelijk. Zo kunnen psychosomatische klachten zich uiten in vermoeidheid of onbegrepen pijnklachten, duizeligheid en hoofdpijn maar ook in spier- en gewrichtspijn, benauwdheid, hartkloppingen of druk op de borst.

Deze opleiding leert hoe je niet alleen maar de fysieke uiting van de klacht aanpakt maar het hele plaatje.”

Een mooie uitdaging dus, maar uiteraard ook pittig; Dirk combineert dit met zijn werk bij Corpus, maar hij is ook hockeytrainer en zelf actief hockeyer!

We wensen Dirk veel succes en zullen hem de komende tijd een beetje blijven volgen en….ook een beetje controleren of hij het wel goed doet 😉

 

 

Laatste berichten

Contact gegevens:

Baron de Coubertinlaan 31 B
2719 EN Zoetermeer
T: 079-3616246
F: 079-3620044

info@corpusactivum.nl
Fysiotherapie Corpus Activum Corpus Activum Facebook email Linked-in