Blessurepreventie

Het oplopen van een knieblessure heeft voor sporters grote gevolgen. Op korte termijn betekent het niet kunnen beoefenen van sport, het geen deel uit kunnen maken van het team of zelfs niet meer naar school of werk kunnen.

Op langere termijn kunnen knieblessures zelfs leiden tot vroegtijdige slijtage of andere fysieke klachten. Het kunnen voorkomen van blessures is van het grootste belang!

Steeds vaker zien we ernstige blessures (bijvoorbeeld het scheuren van de voorste kruisband) bij jongeren. Studies tonen aan dat met name meisjes in de leeftijd van 12-18 jaar een verhoogd risico hebben op het oplopen van een voorste kruisbandblessure.

Met een goede screening en adequaat oefenprogramma is het mogelijk het risico op het oplopen van deze blessure te verkleinen. Dit risico kan hiermee met 50-70% verminderd worden.

Wij werken met Joint Forces; een wetenschappelijk onderbouwde screeningstool hieraan gekoppeld trainingsprogramma. De screening en het oefenprogramma zijn bij sporters individueel op onze praktijk, maar ook op de sportvereniging uit te voeren. Het oefenprogramma kan eenvoudig worden geïntegreerd in de warming up.

Naast het specifieke oefenprogramma voor knieblessures, hebben wij diverse mogelijkheden om, ook voor andere gewrichten of spieren, het blessurerisico in kaart te brengen.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

 

 

afspaak

 

 

Laatste berichten

Contact gegevens:

Baron de Coubertinlaan 31 B
2719 EN Zoetermeer
T: 079-3616246
F: 079-3620044

info@corpusactivum.nl
Fysiotherapie Corpus Activum Corpus Activum Facebook email Linked-in