Beweegprogramma bij Diabetes en Overgewicht

Beweegprogramma bij Diabetes en Overgewicht

U weet ongetwijfeld dat bij Diabetes en overgewicht een combinatie van aangepaste voeding, voldoende lichaamsbeweging van groot belang is.

Voldoende beweging verbetert de gevoeligheid van het lichaam voor insuline en heeft een gunstige invloed op lichaamsgewicht, vetpercentage en bloeddruk. Dit kan de negatieve gevolgen van diabetes en het risico op andere ziekten (bijvoorbeeld hart- en vaataandoeningen) verminderen.

We hoeven u dus niet te vertellen dat het beter zou zijn om meer te bewegen. Maar, niet iedereen weet hoe en wij als mens hebben vaak de “stok achter de deur” of steuntje in de rug nodig. Wij kunnen die stok of dat steuntje in de rug voor u zijn.

Onze fysiotherapeuten zijn ervaren in het begeleiden van mensen die wel willen bewegen, maar hier extra begeleiding voor nodig hebben.

Het beweegprogramma is een programma van 3 maanden (met daarnaast nog evaluaties na afsluiting traject), waarin we u begeleiden naar een gezonder en actiever leven. Na een uitgebreide intake, begeleiden wij u middels training en coaching (twee maal per week). U zult merken dat dit positieve effecten heeft op gewicht, bloedsuikerspiegel en gezondheid.

Dus…..kom in beweging en laat ons u begeleiden op weg naar een gezonder en actiever leven.

Een “beweegprogramma” kan worden vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Het is raadzaam vooraf uw polis te raadplegen i.v.m. vergoeding fysiotherapie. Bij vragen kunt u uiteraard bij ons terecht.

Laatste berichten

Contact gegevens:

Baron de Coubertinlaan 31 B
2719 EN Zoetermeer
T: 079-3616246
F: 079-3620044

info@corpusactivum.nl
Fysiotherapie Corpus Activum Corpus Activum Facebook email Linked-in