Artrose

Fysiotherapie bij artrose

Artrose is een afname van (de kwaliteit van) het kraakbeen van het gewricht. Het behoort tot de groep ‘reumatische aandoeningen’. Artrose wordt in de volksmond ‘slijtage’ genoemd; maar eigenlijk is er geen sprake van het slijten van het kraakbeen. Oorzaken van artrose kunnen wel zijn: aanhoudende irritatie van het gewricht, trauma’s, ander letsel (bijvoorbeeld aan de banden), onderbelasting of eerder ondergane operaties.

Ons kraakbeen is vanaf de volwassen leeftijd niet direct meer gevoed middels bloedvaten; dit betekent dat herstel van het kraakbeen eigenlijk niet meer mogelijk is. Het onderhouden van de kwaliteit van het gewricht met gerichte oefeningen is echter wel van het grootste belang.

Inmiddels weten we dat de volgende factoren kunnen bijdragen aan het verminderen van klachten bij artrose:

  • Veelvuldig, gedoseerd bewegen;
  • Zorgen dat u goed in conditie blijft;
  • Het verbeteren van spierkracht en stabiliteit;
  • Letten op gezonde voeding;
  • Eventueel gewichtsverlies

Kortom, ondanks een vervelende diagnose, zijn er nog mogelijkheden om de beperkingen ten gevolge van artrose uit te stellen of te verminderen. Wij helpen u hier graag bij!

Bij uw fysiotherapeutische behandeling wordt, na het vraaggesprek, onderzoek en aanvullende metingen, in overleg met u een specifiek behandelplan opgesteld. Indien nodig, nemen wij, met uw toestemming, contact op met uw huisarts of specialist.

Voor fysiotherapie bij artrose heeft u geen verwijzing nodig. Deze behandelingen kunnen worden vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Het is raadzaam vooraf uw polis te raadplegen i.v.m. vergoeding fysiotherapie. Sinds 2018 krijgt u 12 behandelingen uit uw basisverzekering vergoed als er spake is van artrose van het heup of kniegewricht.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden! 

Laatste berichten

Contact gegevens:

Baron de Coubertinlaan 31 B
2719 EN Zoetermeer
T: 079-3616246
F: 079-3620044

info@corpusactivum.nl
Fysiotherapie Corpus Activum Corpus Activum Facebook email Linked-in